strona główna » , , , , » rogaliki z ciasta francuskiego z pstrągiem i burakami

rogaliki z ciasta francuskiego z pstrągiem i burakami

dodane 22 marca 2017


W czasie postu też zdarzają się nam takie dni, kiedy trzeba ugościć znajomych, a rybka to jedyne "mięso", które na stole powinno się pojawić. W związku z tym proste, lekko tymiankowe rogaliki z pstrąga, aromatyzowane bliskowschodnią czarnuszką bezwzględnie uraczą ich podniebienia.
Składniki :
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 300g fileta z pstrąga łososiowego
  • 300g ugotowanych lub upieczonych buraków
  • małe opakowanie koziego twarożka
  • 1 jabłko
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki masła
  • tymianek
  • czarnuszka
  • pieprz
Sposób przyrządzenia :
  • kawałki fileta, masło oraz sok z cytryny blenderujemy na gładką masę
  • wcześniej ugotowanego lub upieczonego w piekarniku buraka kroimy w drobną kostkę
  • do masy z pstrąga dodajemy buraka, kozi serek, jabłko starte na tarce oraz posiekany tymianek lub otarty z torebki i pieprz
  • ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy i wykrawamy trójkąty
  • farsz nakładamy na środek trójkątów, zakładamy boki do środka i zawijamy
  • jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ułożone na papierze do pieczenia rogaliki, a następnie posypujemy je czarnuszką
  • całość pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 minut

About on

0 komentarze :

Prześlij komentarz