sałatka kalafiorowa z lubczykiem

dodane 16 września 2015


Sałatka kalafiorowa z lubczykiem idealnie pasuje do grillowanych mięs, ale nie tylko. Można ją podawać jako lekkie danie na lunch, a także jako przystawka do obiadu. Jest prosta do wykonania i jednocześnie wartościowa.
Składniki :
  • 1 mały kalafior
  • 2 duże pomidory
  • pół szklanki kukurydzy konserwowej
  • garść liści lubczyku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz
Sposób przyrządzenia :
  • z kalafiora pozbywamy się głębia i usuwamy niepotrzebne liście, myjemy i gotujemy go w osolonej wodzie, aż będzie all dente
  • jajka gotujemy na twardo około 10 minut i kroimy w kostkę
  • następnie do dużej miski dajemy ugotowane i ostudzone różyczki kalafiora, pokrojone w kostkę pomidory, kukurydzę oraz posiekany lubczyk, a także jajka
  • wszystkie składniki solimy i pieprzymy, a następnie zalewamy wymieszanymi wcześniej majonezem z jogurtem naturalnym

About on

0 komentarze :

Prześlij komentarz