strona główna » , , » tradycyjna wątróbka drobiowa z cebulą

tradycyjna wątróbka drobiowa z cebulą

dodane 1 października 2015


Polecamy prosty sposób na tradycyjną wątróbkę drobiową, która jest delikatniejsza w smaku od wieprzowej i bardziej miękka. Przygotowana oczywiście z cebulą, która doda soczystości potrawie i genialnie współgra z jej aromatem.
Składniki :
  • 500g wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3 łyżki margaryny
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • sól i pieprz
Sposób przyrządzenia :
  • wątróbkę oczyszczamy z żyłek i przerostów, kroimy w cienkie plastry, płuczemy w wodzie, osuszamy i obtaczamy w mleku i mące
  • cebulę obieramy i kroimy w talarki
  • na rozgrzanej patelni obsmażamy wątróbkę na margarynie z dwóch stron, dodajemy cebulę i solimy
  • dusimy pod przykryciem około 15 minut (jeśli trzeba podlewamy nieco wodą)
  • podajemy z kiszoną kapustą lub małosolnym ogórkiem, ziemniakami lub pieczywem

About on

0 komentarze :

Prześlij komentarz