tagliatelle z łososiem i szpinakiem

dodane 13 października 2015


Tagliatelle z łososiem i szpinakiem to szybka potrawa, szczególnie kiedy zabiegani w ciągu tygodnia nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowywanie posiłków. W takim wypadku makaron to świetne rozwiązanie.
Składniki :
  • 250g makaronu tagliatelle
  • 200g łososia
  • 300g szpinaku
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki śmietany 30%
  • parmezan
  • pół cytryny
Sposób przyrządzenia :
  • makaron gotujemy all dente w osolonej wodzie około 12 -15 minut zgodnie z opisem podanym na opakowaniu
  • piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 C
  • szpinak płuczemy, podsmażamy na maśle, aż zmięknie i pod koniec smażenia delikatnie solimy
  • łososia solimy, skrapiamy sokiem z cytryny, wkładamy do rozgrzanego piekarnika - czas pieczenia to około 15 minut
  • wszystkie składniki razem mieszamy na dużej patelni - łososia, szpinak i makaron
  • całość zalewamy śmietaną 30% i gotujemy przez chwilę do zgęstnienia, na koniec dodajemy świeżo zmielony pieprz, sól oraz parmezan

About on

0 komentarze :

Prześlij komentarz