szaszłyki drobiowe z grilla

dodane 19 lipca 2015


Szaszłyki drobiowe to jedna z prostszych potraw, którą możemy przygotować przy okazji spotkań z najbliższymi na świeżym powietrzu. Łatwe w przygotowaniu, szybkie i zawsze chętnie konsumowane przez amatorów grillowanych posiłków.
Składniki :
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1 mała cukinia
  • 2 małe czerwone cebule
  • oliwa z oliwek
  • marynata czosnkowa Provitus
Sposób przyrządzenia :
  • pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki
  • pokrojoną pierś marynujemy w : marynacie i odstawiamy na 2-3h do lodówki
  • papryki kroimy w spore kawałki, a cebulę i cukinię na 1cm krążki
  • warzywa smarujemy oliwą z oliwek by się nie wysuszyły
  • na przemian nabijamy wszystkie składniki na patyki (drewniane wcześniej moczymy by się nie przypalały)
  • kładziemy na mocny żar i pieczemy obracając co 2-3 minuty z każdej z czterech stron dla równomiernego upieczenia

About on

0 komentarze :

Prześlij komentarz