Delikatne wiedeńskie kiełbaski w cieście francuskim to idealny pomysł na niedzielne śniadanie w każdym domu. Dzieci je uwielbiają, a dorośli rano mogą sobie pozwolić na odrobinę więcej kalorii.
Składniki :
- 300g gotowego ciasta francuskiego
- mąka do rozwałkowywania
- 8 kiełbasek wiedeńskich
- 8 plastrów sera żółtego
- 1 jajko
- szczypta soli
- 2 pomidory
- 1 młoda cebula
- 1 ogórek
- szczypior
Sposób przyrządzenia :
- stolnicę oprószamy mąką, 4 plastry ciasta rozwałkowujemy do podwójnej wielkości i przekrawamy na dwie części
- układamy ser żółty na cieście, następnie owijamy ciastem
- jajko roztrzepujemy z solą i smarujemy ciasto
- kiełbaski układamy na blaszce opłukanej wodą i pieczemy tak, aby ciasto uzyskało złoty kolor i stało się chrupiące, około 15- 18 min.
- podajemy na gorąco z bukietem warzyw
0 komentarze :
Prześlij komentarz